Шaхисти Пљеваља и шахисти Дурмитора организовали шаховски турнир

Тара нас спаја


У просторијама Шаховског клуба Раднички 2.2.2019. године, Пљевљаци и Дурмиторци су одмјерили снаге у шаху.

Прије почетка турнира шахистима и гостима су се обратили организатор турнира предсједник Удружења Дурмитораца Мирчета Јокановић и предсједник Завичајног удружења Пљевљака Брезник Цмиљанић Бајо.

– Ово је традиционални сусрет наше двије екипе, размишљамо да га проширимо и удружимо и нека друга сродна и братска удружења. Надам се да ће бити квалитетна борба и пријатељски меч – рекао је Мирчета Јокановић и најавио коктел послије турнира.

Своје задовољство што његово удружење учествује на турниру исказао је и предсједник Завичајног удружења Пљевљака Брезник из Београда Цмиљанић Бајо.– Кажу Дурмиторци гдје ћете ви са нама иза нас стоји висока планина Дурмитор, а ми Пљевљаци кажемо шта ћете са нашом дивотицом Љубишњом, они кажу какве су наше дивне ливаде, а ми кажемо да нема дичних косаца затараца, питање, би ли биле покошене, е онда они трећи пут узвраћају ми имамо Тару, а ми одговарамо, ваљда Тара има двије стране, лијеву и десну, тако да је заједничка. Како нас Тара зближава, тако су Пљевљаци и Дурмиторци нераздвојни пријатељи – рекао је Цмиљанић Бајо.

ДУРМИТОРЦИ – ПЉЕВЉАЦИ

  1. НЕНЕЗИЋ МАРКО – ШАРЕНАЦ ДАВИД – 0:2
  2. ВЛАХОВИЋ СВЕТОЗАР – МИХИЋ БОЈАН  – 0:2
  3. ВОЈВОДИЋ ПАВЛЕ – ШКАРИЋ ЂУРО – 0:2
  4. РАИЧЕВИЋ СТЕВО – МАРКОВИЋ МИЛАН – 0:2
  5. ВОЈВОДИЋ АНДРИЈА – ЧАРНИЋ ДЕЈАН – 0:2
  6. ДЕЛИБАШИЋ ГАВРИЛО – БАБИЋ МИЋО – 1:1
  7. НЕНЕЗИЋ ГОРАН – РИЗНИЋ ЉУБОМИР – 1:1
  8. МИЛУТИНОВИЋ МИЛАН – ЈЕЛОВАЦ БЛАГОЈЕ – 2:0
  9. БАДЊАР ПЕТАР – РОЋЕН ЗДРАВКО – 1:1
  10. БАДЊАР ПУНИША – РОЋЕН ЈОВАН – 1:1

Дурмиторци су изгубили од Пљевљака са 6 према 14, али то их није омело да наставе даље дружење уз послужење, да би се на крају и запјевало, ипак их Тара спаја, а не раздваја.

Новинар Српског кола
Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар