Ветерани Црвене звезде увеличали прославу ФК“Велебит“ Бенковац

Поводом обиљежавања 110 година од када је прва фудбалска лопта донесена у Бенковац и 40 година од освајања првенства Далмације и уласка у републички ранг такмичења, у недјељу 16. децембра, у Паско арени у Београду, одржан је трећи сусрет генерација ветерана НК “Велебит“ Бенковац-Београд и ревијална утакмица ветерана Велебита и Црвене звезде.Неуморни др Стеван Вукша са својим сарадницима, уз помоћ већег броја спонзора, на крају године поново је окупио некадашње играче Велебита да се подсјете на дане кад се у овом далматинском градићу играо сјајан фудбал и када је прије 40 година забиљежен велики успјех пласманом у тадашњу Јединствену републичку лигу СР Хрватске.

Ветерани Звезде, предвођени са клупе Јованом Кулетом Аћимовићем, Станиславом Карасијем, Милошем Шестићем и Здравком Боровницом, као и секретаром ветеранске секције нашег највећег клуба Бранимиром Кантаром, радо су се одазвали позиву и одиграли ревијални меч са слављеником.
Утакмица је почела минутом ћутања за недавно преминуле играче Велебита Никицу Релића-Тичара и Војисава Ристића Воју као и недавно преминулог Душана Стају Николића, бившег првотимца црвено-белих. Почасни ударац на овом сусрету извео је Миодраг Линта, предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије.


Утакмица је завршена резултатом 4:2 у корист Велебита, а голове за побједнички тим дали су Масал 2, Чотра и Вранковић, док су за Звезду погодили Крњешевац и Стојановић.

Прије ове утакмице, одигран је сусрет генерације ветерана *95, против младих играча који настављају традицију својих узора. Ветерани *95 савладали су млађе колеге резултатом 7:2, показавши им да јо увијек добро владају лоптом.Четвероструки стрелац био је Горан Павловић, а поред њега, голове су постигли Вранковић, Кнез и Чотра. Генерација *95 савладала је и десет година старију селекцију ветерана *85 са 4:0, а Павловић је био двоструки стријелац, док су поред њега мрежу затресли Чотра и Гагић.
Најбољи стрелац овог сусрета генерација био је Горан Павловић, за најбољег голмана проглашен је Драган Мимић, а новинарски жири за најбољег играча изабрао је Угљешу Малбашу, фудбалера који је давне 1979. године био у тиму који се пласирао у републички ранг такмичења.


По завршетку фудбалских дешавања, „треће полувријеме“ одржано је у ресторану „Узелац“ на хиподрому, а за добру атмосферу побринуо се Миле Делија.

Текст и фотографије: Жељко ЂЕКИЋ

Нема коментара

Напишите коментар