sahrana avramovic 1

Сахрањен предсједник Завичајног удружења Бирач-Дрина Миленко Аврамовић

Пензионисани пуковник Војске Републике Српске и Војске Југославије Миленко Аврамовић (1959), предсједник Завичајног удружења Бирач-Дрина и аутор више књига о страдању Срба у Републици Српској, сахрањен је у четвртак 17. марта 2016. године на Новобежанијском гробљу у Београду уз војне почасти и присуство великог броја родбине, некадашњих сабораца и поштовалаца. Међу присутнима поштоваоцима били су, између осталих, савјетник Предсједника Републике Србије генерал Милорад Симић и замјеник предсједника одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта.

Од Аврамовића се у име бивших сабораца ВРС, опростио ратни командант Бирачке бригаде, генерал Светозар Андрић, а у име ратног команданта ВРС, генерала Ратка Младића, вијенац је положио његов син Дарко. На гробљу су се од Аврамовића опростили пјесникиња Ранка Срдић и генерал Мићо Грубор. Кћерка Миленка Аврамовића је уз сузе прочитала присутним одломак из његовог романа „Мајка“. У својим књигама углавном се бавио тематиком из претходног рата у Босни, а најзапаженији, роман „Мајка“ представља једно од најпотреснијих свједочења о херојској борби Срба у БиХ и стварању Републике Српске, испричано кроз исповјести мајки са три или више синова које су у стварању Републике Српске дале највише што су могле – своју дјецу.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2546″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1458583959404″]
Нема коментара

Напишите коментар