Син ратног команданта Војске Републике Српске: Ратко Младић је у тешком здравственом стању

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, рекао је данас да се стање његовог оца погоршало и да је он веома лоше

– На жалост, немам добре информације. Генералу се убрзано погоршало стање. Није у стању ни да хода неко дуже време. Може да пређе 20, 30 метара док се не умори. не може да спреми себи јело, помажу му затвореници. Он је сада у јако тешком стању – рекао је Дарко Младић у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Генералов син је додао да је једина добра ствар што је успео да смањи шећер.

– Све остало му се јако погоршало. То су отприлике најновије информације. Мајка је била пре месец дана, сада је био адвокат који је шокиран који га је видео после две године. Толико је шокиран колико му се погоршало здравствено стање – додао је он.

Казна доживотног затвора генералу Ратку Младићу потврдило је веће Међународног резидуалног механизма за кривичне судове 8. јуна 2021, уз издвојено мишљење председавајуће судског већа судије Приске Матимба Нијамбе.

Још од 2014. године стање генерала Младића је било забрињавајуће. Његовим здравственим стањем су се у лето 2015. године посебно бавили руски лекари, што је тада довело до гласина о његовом могућем лечењу у Руској Федерацији.

У фебруару ове године, у светлу попуштања корона мера у Холандији, поново је покренута прича о здравственом стању генерала Младића.

Дарко Младић је тада рекао да извештаји који су достављени породици указују да се здравље његовог оца објективно погоршало.

– Погоршање је везано за срчане проблеме и за шећер. То је оно што смо добили као извештај. Само се надам да су прилагодили лечење тој новој ситуацији – рекао је пре три месеца Дарко Младић.

Извор: Новости

Напишите коментар