Широм Српске грађани дочекали Нову годину

Дочек Нове године на отвореном отганизован је, поред Бањалуке, и у још неким градовима Српске.

У Бањалуци највећем граду Српске, било је спектакуларно, улице и кафићи били су преплављени Бањалучанима и туристима. На Тргу Крајине, уз Неду Украден и Петра Грашу, хиљаде Бањалучана и бројни туристи распјевано и плесно су ушли у Нову годину.

За разлику од прошле када су због ширења вируса корона, тргови, улице, кафићи били готово пусти, ове године уз мјере опреза у бројним кафићима и ресторанима у Бањалуци забиљежена је сјајна атмосфера.

У новогодишњој ноћи дежурне службе у Бањалуци имале су посла. У протекла 24 сата у полицији су евидентирана четири случаја нарушавања јавног реда и мира. Слична ситуација је и у Хитној помоћи, гдје наводе да су имали одређен број пацијената.

На југу Републике Српске дочек нове 2022. године организован је само у Требињу. Грађани и бројни гости у новогодишњој ноћи под чувеним платанима уживали су у хитовима Ане Бекуте. Славило се уз жеље да Нова година донесе, прије свега, здравље, потом благостање, срећу и напредак.

Требиње је још једном потврдило да је уз Јахорину најпопуларнија дестинација у Републици Српској. Попуњеност смјештајних капацитета у „најлуђој“ ноћи у Требињу је била готово 100 одсто. У осталим градовима источне Херцеговине није било дочека на отвореном.

Бијељина је Нову годину дочекала весело, а многи Бијељинци су били на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, гдје их је забављао популарни музички састав Гарави сокак. Долазак нове године означио је ватромет над градом.

Да у новогодишњој ноћи никоме не буде досадно побринули су се и бијељински угоститељи који су имали понуду за свакога, од популарних дневних журки и забава по кафићима, до дочека уз музику, игру и свечану вечеру.

У новогодишњој ноћи ватрогасци и полиција нису имали много посла, а на почетку нове године, Бијељина је постала богатија и за једног дјечака. Прва беба у овом граду рођена је око сат и по послије поноћи.

У општинама приједорске регије организованог дочека на отвореном није било. Градска управа Приједора, средства, планирана за пролсаву на отвореном, преусмјериће у друге сврхе.

Ипак, за Приједорчане, али и оне који су дошли у град на Сани, на тргу мајора Зорана Карлице, организован је вишечасовни концерт. Капацитети угоститељских објеката били су већином попуњени, а за добру атмосферу, побринули су се локални музичари.

Бројни Приједорчани, одлучили су да 2022. дочекају у угоститељским објектима, уз добро познате вокале, који су били задужени за добру атмосферу.

Симболична прослава уз тамбурашки оркестар на главном градском тргу у Приједору окупила је грађане који су уз вино и добру музику, пожељели здравље и срећну у 2022. години.

Добојлије су у Нову годину закорачили уз хитове Игора Вукојевића. Дочек је организован у Градском парку у оквиру манифестације Зимска чаролија. Уз бројне домаће и стране хитове весеље је трајало и послије поноћи.

Током новогодишње ноћи у Добоју није рођена ниједна беба. Весело је било и у сусједним општинама, гдје је нова година дочекана у угоститељским објектима или у кућној атмосфери.

Нова 2022. година свечано и у добром расположењу је дочекана и у Вишеграду. Онако како и доликује Вишеграђани, заједно са бројним туристима, испратили су 2021. годину уз ватромет и Бајагу и инструкторе, у комплексу Андрићграда.

Срећну Нову 2022. годину посјетиоцима је пожелио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, а концерт Бајаге и инструктора поклон је грађанима редузећа ХЕ на Дрини.

– Желим све најбоље у Новој години здравља, много љубави, среће. Оно што је најважније да нам се она претходна и она прије ње не понове. Вјерујем и оптимиста сам да долази боље вријеме – рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Весело је било и у угоститељским објектима гдје се славило до раних јутарњих часова.

И Брчаци су у Нову годину ушли слављем на отвoреном. У дочеку најлуђе ноћи, на Тргу младих у центру Брчког, славило се уз позитивну и добру енергију и уз пјесме Нине Бадрић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар