АКТУЕЛНО:

Сјећање на звјерски убијене српске цивиле код Вишеграда

У селу Јелашци код Вишеграда данас је служен помен за 10 цивила и једног војника који су припадници такозване Армије БиХ уочи Илиндана 1992. убили на кућном прагу, а међу којима је било и двоје дјеце.

Мјештанин села Јелашци Милан Савић рекао је да је прије 28 година у овом мјесту изгубио три члана породице, оца, мајку и стрица.

– Оно што мене као човјека боли је то што се никад није открило ко је одговоран за овај злочин – додао је Савић.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Александар Савић нада се да ће они који су починили овај злочин стати пред лице правде.

Савић је захвалио општини и предузећу Хидроелектране на Дрини за помоћ у реализацији подизања спомен-обиљежја у овом селу.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић истакао је добру сарадњу са Борачком организацијом и да додао да овакви догађаји не смију бити заборављени.

Муслиманске снаге су прије 28 година упале у село Јелашци, код Вишеграда, и на звјерски начин убиле српске цивиле.

На кућном прагу тада су убијени Тривун Јеличић, његова жена Мира, снаха и њена дјеца – осмогодишњи Видоје и десетогодишња Драгана.

Од муслиманског метка страдали су Славка и Драган Шушњар, који су убијени у дворишту куће и на сеоском путу.

У кући, док су припремали кафу, убијени су Миле Савић, његова супруга Петка и брат Радомир, који је тада дошао из Обреновца да помогне брату у купљењу сијена.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар