СЛАВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Бог ти помогао и нико ти ништа не могао!

  • Да ли је Република Српска стварност?

Ко то каже да је земља храбрих, светих и оданих привременост?! Они који лажу! Ко то каже да наша Република Српска није извјесност, стабилност и трајност? Само завидни!

Оспоравају је они од којих се бранила, чисти потомци истих који су рушили средњевјековну Краљевину Босну са Хумском земљом, Приморјем и Западним странама, плахо собом претапајући њену хришћанску круну у туркијски турбан са Османовог синџира. Коме је био шербет пречи томе је име државе било неважно. Тако је било, тако је и данас.

  • Шта је данас Република Српска?

Република Српска, у трећем миленијуму, јесте једина законита насљедница, истински баштионик, старе хришћанске Босне и Хумске земље. Баш њеној глави најбоље пристаје обичајност и вјера Тврткове круне, вијенац са његовог чела миропомазаног над Савиним ћивотом у бијелој Милешеви. Република Српска је досљедна чуварка православног задужбинарства свеукупне властеле босанског двора – племенитих Косача, Павловића, Котроманића, Вуковића… Дакле, цијела Босна и Херцеговина јесте њена насљедна културна, духовна и државна порта, а дејтонске границе само у невољи кула посљедње одбране, мученички збјег испред геноцида и ханџара, а који су јој читко прописали и овјерили на њеним ријекама, крвавој Неретви, Врбасу и Дрини.

  • Треба ли се Република Српска плашити оптужби за наводни геноцид у Сребреници?

Треба само толико колико не буде памтила шта значи систем смрти Јасеновца, Јадовна, Дретеља, Лоре, сарајевских казамата и мучилишта, херцеговачких и далматинских јама, затртих села и родова. Република Српска је црква пуна светаца и мученика. Ако она ово заборави, ако одреднице стварног геноцида побрка са монтираном индустријом пропаганде, то ће значити да се изгубила у вртлогу лажи и непрестаних оптужби и сигурно је да ће се у том виру удавити.

Али морамо и ово знати – Република Српска ратни злочин у Сребреници (и другим подручјима уколико за то има доказа) мора детаљно, непристрасно и научно-правно растумачити! Најприје због себе, због нас и будућих нараштаја, она је дужна спровести историјску пресуду ратним злочинцима који су српском народу и његовој праведној борби учинили безмјерну штету и срамоту. Тешки ратни злочин у Сребреници тек ће бити, а већ озбиљно јесте, мјера њеног здравља, снаге, морала, али и ауторитативности пред часним и праведним свијетом. Није срамота погријешити, срамота је скривати срамоту! Српски народ као род јунака, светаца и пјесника недостојан је такве дрскости и безакоња! Дужни смо прије свега себе ради ову ратну и медијску подвалу историјски и правно одлучити са ореола Републике Српске.

  • Шта је највећа опасност за Републику Српску?

Увијек и заувијек, њена највећа снага остају часни, одани и образовани представници, досљедни законодавци и судије, вјерно и морално свештенство, потом висококвалитетна просвјета, медицина и остале друштвене области. Квалитет и достојанство живота њених синова дају вијек њеном постојању!

Дакле, ту је истовремено одговор на постављено питање, њена највећа опасност је у супротностима ових вриједности, а које нажалост данас изражено гледамо. Најгори и најбахатији начелствују њеним службама, политиканти и повезани криминалци исисавају њену снагу и природна добра, а најбољи је напуштају и у туђини заснивају породице. Безакони законодавци, поткупљене судије, криминализоване установе, царство мита и клана, њена су тешка рана! Ако овако остане то ће је сигурно убити, умртвиће је не злочинци Насера Орића и Алијине армије него прекодринска криминална хорда!

  • Коме треба таква Република Српска?!

Само беспризорним, оним најгорим ђацима из задње клупе, коцкарима и наказама који Бадњи дан дочекују у кладионици и борделу! Остали, то јест пристојни, одговорни, мислећи, они који имају дивног стида (украса сваког морала) стоје пред амбасадама и радују се најтежем послу у Њемачкој.

Нажалост све је више и неморалног свештенства и монаштва коме се осладила свилена мантија и златна круна, обиље неконтролисаног новца и наплата вјерских такси – такви су спремни позивајући се на светост Републике Српске на сваку њену издају, само ако је њима меко и топло! Дакле, политиканти и најгори материјални прождрљивци тргују крвавом грудом коју је отплатило 30.000 погинулих ратника. Дезертери данас господаре народом и богатствима Републике Српске као негда бијесни Турци пустим српским робињама на цариградској пијаци крај Златног рога.

  • Како честитати славу Републици Српској?

Како – кад је волиш лако!

Републико Српска, Ти си наше најсвјетлије кандило у леденој ноћи, најљепши миомирис пред лицем Бога Живога, крв твојих мученика, светаца, пјесника и војника врије у нама љуто и силно, рађа се у вировима и тражи правду за Те!

У тој љубави подавићемо све Твоје душмане и кривоклетнике!

Поноси се јер си света!

Бог ти помогао и нико ти ништа не могао!

Горан Лучић

Извор: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар