Шлепери са помоћи Банији крећу 29. априла

Јуче су у Новом Саду представници Завичајног удружења „Банија“ Суботица, „Завичајног удружења Банијаца“ Београд, Завичајног удружења „Банија“ Нови Сад и Завичајног удружења Банијаца „Банија“ Пригревица прецизирали детаље одласка на Банију у сврху предаје нашем народу значајне количине пећи за гријање, фрижидера и смедереваца.. Уз помоћ Душка Ћутила, директора  Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима и покрајинске владе, до 1. маја биће превезено укупно 12 шлепера грађевинског материјала и бијеле технике..

„Овом приликом захваљујемо се људима од повјерења у Костајници, Двору, Петрињи и Глини који су нам доставили спискове људи и породица којима је помоћ најнеопходнија. На сваком фрижидеру, пећи и смедеревцу биће наљепница примаоца помоћи и од кога је. У нади да ће наш, изнад свега људски гест, наићи на ваше разумјевање и макар мало вам олакшати вашу невољу срдачно вас поздрављамо.“ – рекао је представник Завичајног удружења „Банија“ Суботица Чедомир Пађен.

План је да се у четвртак, 29. 04. 2021. у 10 часова преда помоћ у Хрватској Костајници, у 13 часова у Петрињи и у 16 часова у Глини.

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар