Служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје погинулим у операцији „Коридор живота“

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије служио је данас код спомен-обиљежја на Дугој Њиви парастос за 413 припадника војске и полиције Републике Српске и Републике Српске Крајине погинулих у операцији „Коридор живота“, једне од најважнијих битака у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенце на спомен-обиљежје борцима положио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, изасланик предсједника Репбулике Српске Миладин Драгичевић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, министар енергетике и рудаства Петар Ђокић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић и делегација Народне скупштине Републике Српске.

Вијенце су положиле и делегације Удружења породица заробљених и погинулих бораца, Савеза логораша, Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Српске, представници општина Модрича, Вукосавље, Добој и Брод, те учесници марша у част 12 бањалучких беба, који су, по јакој киши, препјешачили од Осјечана до Дуге Њиве.

Прије парастоса обављен је обред ломљења славског колача, поводом славе манастира Свети цар Лазар, у присуству изасланика предсједника Српске Миладина Драгичевића, представника борачких организација, начелника општина Модрича, Брод и Вуксавље, те бројних вјерника и свештенства.

Чланови Удружења одгајивача ситних животиња и ове године су пустили 12 бијелих и једног црвеног голуба у знак сјећања на 12 бањалучких беба, што је био директан повод за акцију „Коридор живота“.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар