Служен парастос за 626 погинулих Прњаворчана

На Спомен-костурници у Бањалуци данас је служен парастос и положени вијенци у помен на 626 погинулих бораца са подручја општине Прњавор.

Представник општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Прњавор Жељко Керезовић рекао је новинарима да је разлог служења парастоса у Бањалуци тај што у Прњавору нема централног спомен-обиљежја погинулим борцима те општине, додајући да постоје обећања власти да ће он бити изграђен ускоро.

„Зато смо се опредијелили за ово свето мјесто – да ту дамо помен нашим погинулим. Са подручја наше општине 31 борац се води као нестао и могуће је и да и на овом мјесту има још увијек неидентификованих бораца са прњаворске општине“, навео је Керезовић.

Керезовић је нагласио да се данашњим парастосом уједно обиљежава и Дан општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Прњавор, а одређен је јер је у ово вријеме 1995. године велики број прњаворских бораца страдао на озренском подучју.

Он је подсјетио да је општина Прњавор, која није била у зони борбених дејстава, пре броју погинулих у односу на број становника друга општина у Српској по страдању свог становништва.

Због мјера које су на снази усљед пандемије вируса корона, парастосу је присуствовао само мањи број чланова општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Преузето са: СРНА

 

 

Нема коментара

Напишите коментар