Служен парастос за погинуле борце и цивиле у Средњој Слатини

У Средњој Слатини код Шамца данас је служен парастос за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, три цивилне жртве протеклог рата и тројицу припадника ваздухопловне јединице погинулих почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у овом мјесту.

Начелник општинског Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да су се поклонили онима који су платили највећу цијену за Републику Српску.

„Дужност свих нас је да никада не заборавимо њихову жртву, јер да није било таквих људи, који су својим животима поставили темељ наше Републике, ми данас не бисмо могли размишљати о стварању боље и просперитетније Српске“, нагласила је Тривићева.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић, такође, је истакао да дјела погинулих за слободу никада не смију бити заборављена.

Парастос је служио јереј Драган Павловић, а породице погинулих, представници локалне власти и Борачке организације, мјесне борачке организације и мјесне заједнице положили су вијенце код споменика подигнутог 2002. године.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар