Служен парастос за погинуле борце убијене из засједе у Вигошти

У Вигошти код Котор Вароша данас је обиљежено 29 година од страдања 14 српских бораца који су убијени у засједи у овом мјесту, а још 13 је рањено.

Тим поводом је служен парастос, а вијенце су на спомен-обиљежје положили положили породице погинулих, начелник Зденко Сакан и предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић.

Савановић је рекао да српски борци који су дали живот за одбрану свог народа и Републике Српске никада неће бити заборављени.

„Свима нам је познато да је српском народу наметнут протекли рат, јер смо морали да се бранимо, а захваљујући нашим борцима и полицији опстали смо на свом огњишту. Да није било војске и бораца не би било ни српског народа. На подручју Котор Вароша страдало је 305, а рањено око 630 бораца, који су данас особе са инвалидитетом од прве до десете категорије“, истакао је Савановић.

На данашњи дан 1992. године мучки је у засједи нападнут комби који је превозио храну и у којем су били борци који су се са смјене враћали кућама.

Тада су убијени Мирослав Пешевић, Будимир Кузмић, Обрад Ђукић, Слободан Вучановић, Милорад Нарић, Стаменко Дубочанин, Весељко Шебић, Недељко Чупић, Владо Божичковић, Радован Лујић, Мирослав Тепић, Зоран Васиљевић и Зоран Малијевић, док је од посљедица рањавања преминуо Вјекослав Смиљић.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар