Служен помен команданту Милану Јосићу

На мјесном гробљу у Обудовцу код Шамца данас је служен помен Милану Јосићу, команданту специјалног батаљона Друге посавске бригаде Војске Републике Српске, а окупљени су нагласили да његов лик и дјело не смију бити заборављени.

Члан Предсједништва Борачке организације Шамац Петко Бијелић рекао је да је Јосић био завичајни човјек, подсјећајући да је он када је ЈНА 19. маја 1992. године напуштала аеродром у Тузли дошао у Обудовац и командовао јединицама различитог нивоа на овом подручју.

„Јосић је био ратни командант специјалног батаљона Друге посавске бригаде и борио се заједно са њима. У рату је остао инвалид. Сваке године треба да се сјећамо његовог лика и дјела, које не смијемо заборавити“, поручио је Бијелић.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић подсјетио је да је Јосић, који је током одбрамбено-отаџбинског рата прошао све ратне тешкоће, био предсједник те организације 1997. године и члан Предсједништва Борачке организације Републике Српске.

„Враћајући се са једне сједнице Предсједништва БОРС-а на данашњи дан 2000. године, Јосић је имао саобраћајну несрећу. На лицу мјеста је погинуо његов пријатељ и секретар Борачке организације Шамац, а он тешко повријеђен одвезен је у Бањалуку, гдје је након два дана преминуо“, подсјетио је Зорановић.

Организатори помена команданту Јосићу, који је за ратне заслуге одликован Орденом Немањића другог реда, су шамачка Борачка организација, мјесна Борачка организација Обудовац, а ово је 21 година како се служи помен Јосићу.

Помен поводом 21 године од смрти Јосића служили су обудовачки свештеници, а осим мјештана, присуствовали су представници Друге посавске бригаде, начелник шамачког Одјељења за финансије Велимир Андрић, мјештани и чланови породице Јосић.

Преузето са: СРНА

 

Нема коментара

Напишите коментар