Служен помен ратном хероју Душку Пујићу

У Требињу је данас испред спомен-бисте у мјесној заједници Придворци служен помен Душку Пујићу, борцу Требињске бригаде Војске Републике Српске који је погинуо крајем октобра 1992. године по повратку на линију фронта након што је истог дана извукао осам рањеника са ратишта и довезао у требињску болницу.

У знак сјећања на његов војнички подвиг спомен-бисту испред просторија мјесне заједнице Придворци 2014. године подигли су његови Придворчани и саборци.

Никола Пујић изразио је велику захвалност Придворчанима и саборцима његовог оца Душка који га не заборављају ни послије 30 година.

– Осјећам се веома поносним, част ми је и велико задовољство што сам син Душка Пујића – истакао је Никола.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да не смију да буду заборављени борци који су изборили слободу, као и њихове породице.

– У рату се бранила Република Српска, а данас у миру треба да градимо и Требиње и Српску. Град Требиње је раније направио Спомен-собу погинулим борцима, помогли смо великом броју бораца да дођу до запослења, кроз различите програме подржавамо породице погинулих и борачке категорије – рекао је Ћурић и додао да ће Градска управа то чинити и убудуће.

Саборац ратног хероја Душка Пујића Перо Мишељић подсјетио је да је Пујић погинуо по повратку на линију фронта након што је истог дана извукао осам рањеника са ратишта и довезао у требињску болницу.

– Наша обавеза је да му сваке године одамо дужну пошту и почаст – рекао је Мишељић.

Цвијеће код спомен-бисте Душку Пујићу положили су представници Градске управе Требиње, градске Борачке организације, те Пујићеви саборци и породица.

Преузето са: Јадран Требиње

Нема коментара

Напишите коментар