АКТУЕЛНО:

Служен помен у Доњој Дубици за 25 страдалих Срба

У Храму Успења Пресвете Богородице у Доњој Дубици у федералној општини Оџак служен је парастос страдалим Србима у овој општини у протеклом рату, те су положени вијенци и прислужене свијеће код спомен-плоче за 25 погинулих.

Предсједник Удружења логораша „Шамац“ Миле Слијепчевић рекао је да је на градском гробљу положено цвијеће на гроб Рајка Ђурића Трумана.

Слијепчевић је навео да су потом чланови породица погинулих бораца, представници
општине Шамац са начелником Ђорђем Милићевићем на челу, те Борачке организације на Прудском мосту бацила цвијеће у ријеку Босну у знак сјећања на погибију Ђурића и двојицу војних полицајаца који су покушали да га извуку рањеног, али су заробљени, а за њима се и даље трага.

Цвијеће је положено и на мјесто погибије Ђурића у мјесту Струке.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да сјећање на жртве никада не блиједи и да оне морају бити дио незаборава.

Начелник општине Шамац рекао је да је ово прилика да се евоцирају сјећања на жртве које су дале животе за слободу српског народа од 1992. до 1995. године.

„Ово је уједно снажна порука да је, упркос свему кроз шта је прошао, српски народ опстао и послије 31 годину од његовог егзодуса са подручја општине Оџак“, рекао је Милићевић.

Обиљежавање сјећања на српско страдање организовали су удружење логораша општина Модрича, Брод, Дервента, Шамац, Завичајно удружење „Дубичани“ уз подршку општине Шамац.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар