АКТУЕЛНО:

Срби одлучили да напусте све институције на КиМ; Група полицајаца симболично скинула униформе

Предсједник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да су представници Срба са сјевера КиМ одлучили да напусте све политичке институције, скупштину, владу, четири општине на сјеверу КиМ, правосуђе, полицију на сјеверу КиМ и сво административно особље на сјеверу КиМ док Приштина не почне да поштује међународно јавно право и бриселске споразуме, односно док не повуче одлуку о пререгистрацији таблица и не формира ЗСО.

Ракић је у Звечану, послије састанка српских политичких представника са сјевера КиМ са представницима свих приштинских институција на сјеверу, истакао да су због одлучности да поштују међународно јавно право и одбране Бриселски споразум и остале споразуме постигнуте у дијалогу одлучили да напусте све политичке институције, скупштину, владу и четири општине на сјеверу КиМ, али и учешће и рад Срба у органима правосуђа и полиције на сјеверу КиМ, као и свог административног особља у четити општине на сјеверу КиМ.

Одлука остаје на снази док Приштина не почне да поштује мђународно јавно право и споразуме из Брисела, односно док не повуче противправне одлуке о пререгистарцији таблица и док не формира ЗСО у складу са споразумима постигнутим у оквиру дијалога.

Ракић је рекао да Приштина констатно руши међунарподно јавно право и Бриселски споразум.

Он је позвао Приштину да се врати поштовању међународног јавног права, Бриселског споразума и других који су закључени у оквиру дијалога који Београда и Приштина воде на основу мандата Генералне Скупштине УН и у уз подсредовање ЕУ.

Потпредсједник Српске листе Игор Симић рекао је да сви посланици подносе неопозиву оставку, а група полицајаца симболично је скинула униформе.

РТРС, ТАНЈУГ
Нема коментара

Напишите коментар