Сребреница: Представљена књига „Номади на штиклама“ Сање Радуловић

Књига прича „Номади на штиклама“ аутора Сање Радуловић из Добоја представљена је данас у Народној библиотеци у Сребреници.

Ријеч је о књизи коју чини 10 кратких прича за коју је Радуловићева добила прву награду на међународном књижевном конкурсу часописа „Авлије“ из Рожаја за 2016. годину.

Радуловићева је раније објавила двије збирке пјесама, а заступљена је у већем броју заједничких збирки поезије објављених у Србији, БиХ, Хрватској и Бугарској након 2012. године.

Говорећи о својој првој књизи прозе, она је рекла да је „Номад на штиклама“ добрим дијелом аутобиографска прича, као и остале у овој књизи, те да говори о животним изазовима и недаћама у избјеглиштву.

– Моје номадско искуство почиње на почетку рата када је моја породица избјегла из родног Тешња и оно траје до данас. Кроз ове приче жељела сам да прошлост поклоним литератури, а да живим у садашњости – појаснила је Радуловићева, истичући да ће читаоци дати најбољу оцјену њеног литерарног стваралаштва и ове књиге.

Она је истакла да је од раног дјетињства завољела читање и писање, прве пјесме је објављивала на друштвеним мрежама, а затим је почела да учествује на конкурсима и осваја награде.

Радуловићева истиче да су њене приче 95 одсто аутобиографске.

Књига прича „Номади на штиклама“ објављена је у априлу прошле године и до сада је представљена у 11 градова и општина.

Организатори данашње промоције су Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и Народна библиотека Сребреница.

Преузето са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар