Српски ловачки клуб из Источног Онтарија обиљежио четврти рођендан

Чланови најмлађег српског ловачког клуба у Источном Онтарију, под именом Завичај, успјешно су организовали цјеловечерњу забаву, у суботу 24. фебруара ове године, а тиме обиљежили свој четврти рођендан. Ова мала група српских ловаца и родољуба, њих 18, и ове године се показала изузетно способном да приреди велико и занимљиво дружење за више од три стотине посјетилаца.

Обиље разноврсне и укусно припремљене хране од више врста дивљачи потврдили су и кулинарске способности ових људи. Уз малу помоћ својих супруга и дјеце, на располагању се нашло више врста колача и неизбјежна кава. Разноврсна освјежавајућа пића, послије овако укусне вечере, створила су предивну атмосферу, тако да се играло и пјевало до касно у ноћ.

Традиционална ловачка лутрија само је на кратко прекинула весеље, за које се побринуо Балкан еxпресс бенад и познати пјевач Радмило Зекић.

Поздрављајући присутне на забави, члан клуба Марко Брдар изразио је велику захвалност на присуству и подршци која се тим чином потврђује. Напоменуо је да ће дио средстава од укупне зараде поклонити у хуманитарне сврхе, што ови људи раде од дана оснивања клуба.

Као закључак, послије ове дивне вечери, сматрам ова окупљања Срба у Канади изузетно оправданим и корисним. Најбоља је то прилика да се кроз заједништво и дружења не забораве српски језик и српски обичаји, попраћени бројним испричаним ловачким причама и анегдотама. Ови скупови су прилика да се на истом мјесту нађу и млади и нешто старији, јер једни од других имају шта да науче.

Илија Вујановић

Извор: Банија Онлине

Нема коментара

Напишите коментар