СВЕ О ФИЛМУ О „ОЛУЈИ“ Главни лик тумачи глумац који је преживео прогон из Крајине! „Сценарио је сачињен од истинитих прича“

Први кадрови биће снимљени у августу, на годишњицу ове војне акције, а инспирисан је истинитим догађајима и сведочењима људи који су преживели прогон из Крајине.

Редитељ Милош Радуновић открива за “Блиц” докле се стигло са сценариом и зашто се одлучио да на велико платно преточи тешке приче актера прогона.

И сам признаје да није било лако, али да је много више одговорно ухватити се укоштац са оваквом темом, за коју он сматра да не сме бити заборављена.

– Мислим да је време да се такнемо ове болне теме и просто да испричамо нашу страну тог рата, да нас не приказују само као злочинце, већ да се види да је и наш народ озбиљно страдао. То су теме које дефинитивно треба да се дотакну и мислим да треба што више снимати филмова о нашим болним темама. На десетине филмова о Јасеновцу, „Олуји“, о Косову, као што су Американци снимили прегршт о Вијетнаму. Ту има толико прича које могу да се испричају, а тешке су и трагичне. Док сам разговарао са сведоцима, било ми је јако тешко, а и мислим да млађе генерације треба да виде шта нам се десило кроз историју. Имам троје деце и старија ћерка, која има 10 година, сада је са мном гледала “Дару из Јасеновца”. Деца данас просто не знају шта се дешавало и мислим да је наша дужност да испричамо те трагедије – истиче редитељ због чега су овакве теме значајне за наш народ и млађе генерације. Он открива да ће снимање почети са првим данима августа.

Извор: Блиц

Коментари
  • Doista, bilo je krajnje vrijeme!

    уторак, 16. март 2021.

Напишите коментар