АКТУЕЛНО:

Свједочења о страдању српског народа у две нове књиге Вељка Остојића

Из штампе су изашле две нове књиге Вељка Остојића које суштински представљају једну цјелину везану за злочине над српским народом у обе Крајине. Први дио те цјелине представља књига „Коридор – Путеви живота“, а други „Вучја земља“. Вељко из сопственог искуства али и свједочења која је прикупио прича о страдању српског народа током деведесетих прошлог вијека.

Вељко Остојић је рођен у Сиску, а живио је и радио до избјеглиштва у Двору на Уни. Жеља за писањем поникла је из породице. Тешке ратне и послератне године ипак нису одузеле снагу и вољу да пише о нашем завичају, о љубави које има најмање у данашње вријеме. Рођени је Банијац коме је завичај остао у срцу и души. Далеко од свога завичаја са чежњом за огњиштем написао је књигу под називом „Пруга“ која је базирана према истинитим догађајима. Упоредо уз књигу са још једним коаутором написао је и сценарио за филм на исту тему сматрајући да су животи избјеглица заслужили да заврше на филмском платну. Аутор је и књиге о Капетану Драгану „Капетан: Легенда која живи“. Вељко живи и ради у Краљеву.

Књиге, по цијени од 700 динара (по књизи),  можете набавити на телефон +381 65 654 99 34 (звати послије 15 часова) или контактом на Facebook-у.

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар