АКТУЕЛНО:

Табла са именом Радована Караџића скинута са Студентског центра у Палама

Табла са именом Радована Караџића поподне је скинута са Студентског центра у Палама.

Одлуку је донио Управни одбор на електронској сједници.

Директор ове установе Дамјан Шкипина каже, водили су се ријечима Соње Караџић Јовичевић: „Ако не може да буде на понос, нека не буде ни на пркос“.

– Након свих ових дешавања посљедњих дана, седмица и, коначно након данашње изјаве породице Караџић да табла треба да буде уклољена, заказана је електронска сједница Управног одбора Студентског центра Пале на којој је донесена одлука да се табла уклони. Табла је уклоњена одмах непосредно послије доношења те одлуке – рекао је Шкипина.

Соња Караџић Јовичевић, кћерка првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, изјавила је данас у Бањалуци да је табла са именом њеног оца само средство забрињавајућих и закулисних радњи, и зато треба да буде уклоњена.

Истакла је да су њен отац и њена породица, све ове године под санкцијама, као и СДС, иако је Радован Караџић давно искључен из странке. Сматра да је крајње вријеме да њеног оца престану користити за тренирање строгоће.

Захвалила је грађанима Српске, посебно општине Пале и студентима на исказаној подршци и потврди да српски народ у великој већини има топло сјећање на првог предсједника Републике Српске и СДС-а. Сматра да је табла само предмет и да српски народ због тога не треба да осјећа револт или разочарење.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар