ТЕКЕРИШ КОД ЛОЗНИЦЕ: Обележено 106. година од Церске битке

Делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је венац код спомен-костурнице у оквиру  спомен-комплекса „Церска битка“ у Текеришу код Лознице, поводом обележавања 106. годишњице од Церске битке.

Државну церемонију полагања венаца предводио је изасланик председника Републике Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Код спомен-костурнице у Текеришу венце су положили представници градова Лозница, Шабац и Крупањ, институција, организација и удружења која негују традиције ослободилачких ратова Србије.

Церска битка, који се одиграла током августа 1914. године, представља једну од најзначајнијих и највећих победа Српске војске у читавом току Првог светског рата. То је, истовремено, и блистав пример тактички добро осмишљене и остварене војне операције.

Остваривши победу у знаменитој Церској бици припадници Српске војске предвођени генералом Степом Степановићем пружили су пример безмерне храбрости и патриотизма који је остао уткан у колективну свест нације све до наших дана.

Преузето са: iskra.co

Нема коментара

Напишите коментар