Сјећање на погинуле борце Војске Српске у Црквини код Шамца

Парастос за 37 српских бораца и шест цивилних жртава рата из Горње и Доње Црквине, који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату, служен је вечерас испред централног спомен-обиљежја у Горњој Црквини.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да Преображење 1992. године био један од најтужнијих дана за Црквину, а и за цијелу општину.

„На данашњи дан 1992. године, када је погинуло десет бораца, догодио се најжешћи напад на линију одбране Друге посавске бригаде Војске Републике Српске“, рекао је Зорановић.

Начелник општинског Одјељења за урбанизам и просторно комуналне послове Ведрана Михаљчић истакла је да су се данас окупили да одају почаст јунацима, борцима Црквине, који су у рату дали оно највише што су имали – своје животе.

„Захваљујући овим људима ми данас живимо на слободној територији у Републици Српској. Ја припадам једној генерацији која је стасала након генерације који су створили Републику и дали своје животе за Српску. Задатак нам је да наши борци никада не смију бити заборављени“, поручила је Михаљчићева.

Парастосу су присуствовали и начелник општинског Одјељења за финансије Слободан Сјенчић, начелник шамачког Одјељења за привреду и инспекцијске послове Предраг Недић и начелник локалног Одјељења за Општу управу Лепа Tривић.

Представници локалне заједнице, породице погинулих бораца, мјесне Борачке организације, те мјесних заједница Горња и Доња Црквина положили су вијенце на спомен-обиљежје.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар