АКТУЕЛНО:

Традиционална ревијална утакмица „Кариоке“ и„Мангулице“ у Јакову окупила некадашње играче кордунашких фудбалских клубова

На теренима Спортског центра „Срем“ у Јакову, 29. јуна на територији општине Сурчин, традиционално, одиграна је 15. ревијална утакмица, а да није било паузе због свјетске пандемије ковида 19, била би 17 по реду, на којој су учестововали играчи некадашњих кордунашких фудбалских клубова окупљених у екипи „Кариоке“ и београдска екипа „Мангулице“. На теренима у Јакову окупило се око 100 учесника и гледалаца. Кариоке екипа састављена је била од некадашњих играча клубова са Кордуна, а екипу Мангулице чинили су некадашњи играчи из Београда.

Утакмица је завршена резултатом 4:2 за Мангулице,  а за два ефектна гола за Мангулице, аплаузом и овацијама,  награђен је Мирко Буњевчевић, скаут А тима и некадашњи селектор фудбалске репрезентације Србије у категорији кадета, такође као играч доказан у Раду и Црвеној звезди, а по један гол дали су Јефтић и Едуардо, док су за Кариоке голове дали стрелци Кнежевић и Маћешић.

За Кариоке су играли Мирко Карталија, Рајко Шарић, Драган Карталија, Александар Еремић, Жељко Маћешић, Раде Кљуковница, Мирослав Миливојевић, Никола Нина Вучинић, Дражен Крагуљац, Игор Дудуковић, Кнежевић Предраг, Милан Сучевић.

За Мангулице играли су Мирко Буњевчевић, Дејан Ђорђевић, Дарко Ђорђевић, Дејан Тадић, Иван Павић, Стевица Сућин, Никола Сућин, Новица Мартиновић, Марко Максимовић, Ђорђе Дегенек, Милан Трифуновић, Едуардо Ло Иакомо, Небојша Јефтић, Бојан Јовановић и Никола Крчуновић.

Судија је био Недељко Стојаковић из Карловца.

Ревијалну утакмицу увеличали су гости из Карловца, као и претходних 15 година, некадашњи првотимци клуба са Коране: Рајко Јањанин, Бобо Бјелић, Михајло Бошњак, Филипи, Ивица Божић, Миленко Петровић, Борис Малобабић, Данко Коркут, Жељко Мартиновић и Симо Вигњевић.

Међу бројном публиком у утакмици су уживали бивши играчи Петрове горе из Војнића, Младости из Топуског, Јединства из Вргинмоста, Будућности из Кнежевић Косе, Кордуна из Крњака и Борца из Славског Поља: Миле Новаковић, Јовица и Слободан Благојевић, Петар Војновић, Ђорђе Кнежевић, Милорад Јовић, Мићо Генераловић и Драгиша Поштић, Душко Дејановић, Светозар Брдар, Вељко Вујић, Гојко и Драгиша Вуковић, Јован Марић, Слободан Шарац и Милорад Јовић.

Организовање ове ревијалне утакмице покренуто је 2007. године на иницијативу некадашњих играча Бориса Малобабића, Жељка Јањанина, Драгана Карталије и Николе Нине Вучинића.

После утакмице одржано је и спортско забавно вече у ресторану у Јакову популарно звано 3. полувреме, присутне госте забављао је певач Дејан Јекнић кога знамо из наступа у емисији Никад није касно са својим бендом. Дружење је потрајало до раних јутарњих сати.

Сутрадан је код предсједника Будућности и фудбалера Драгана Карталије за играче одржан свечани ручак на којем се служио кордунашки специјалитет надалеко позната Котловина.

 

„Циљ оваквог спортског догађаја је дружење некадашњих играча Ногометног клуба Карловац, који су живели  у туђини са играчима кордунашких клубова који живе у Србији. Играчи су нам дошли из Карловца, Војнића, Словеније и региона, те западне Европе. Велику подршку организацији утакмице као спонзор првих година давао је Мићо Савић, а медијску подршку свих ових година пружа нам Стево Новаковић, власник РТВ НИАГАРА и некадашњи играч фудбалних клубова са Кордуна“ испричао је Миле Новаковић, пореклом из Војнића, који је као и сваке године дао медијску подршку утакмици.

новинарка „Српског кола“

Весна Пешић

Фотографије: Миле Новаковић

 

Нема коментара

Напишите коментар