АКТУЕЛНО:

У Бањалуци данас је служен парастос за 57 погинулих бораца Војске Републике Српске

У Спомен-соби у мјесној заједници Нова варош у Бањалуци данас је служен парастос за 57 погинулих бораца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао парастосу, истакао је да не смију бити заборављени хероји који су животе дали за стварање Републике Српске.

– На многим мјестима у Бањалуци постављена су спомен-обиљежја и плоче за погинуле припаднике Војске Републике Српске. Град настоји да подржи породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде реализацијом програма стамбеног збрињавања, субвенцијма и омогућавањем бањаског лијечења – рекао је Радојичић новинарима.

У протекле двије године, према његовим ријечима, изграђена су спомен обиљежја у више насеља, као што су Старчевица, Залужани и Лауш.

– Поред тога, настојимо да подржимо породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде кроз програме стамбеног збрињавања, те бањско лијечење за ратне војне инвалиде, што наравно није довољно али је један од облика пажње и обраћање јавности према овим категоријама становништва, прије свега према онима који су положили своје животе – закључио је Радојичић.

Предсједник Борачке организације мјесе заједнице Нова варош Зоран Мацан нагласио је да су борци из ове мјесне заједнице животима бранили и одбранили Републику Српску.

– Зато наши погинули, ратни војни инвалиди, али и остали борци не смију бити заборављени. Због њихове храбрости данас живимо у слободи – навео је Мацан.

Преузето са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар