У Београду оджано дружење чланова и пријатеља Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније

Све што је ружно оставимо у старој години


Чланови Управног одбора Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније из Београда окупили су се 29.12.2018. са својим гостима и пријатељима у просторијама удружења како би резимирали догађаје из године која је на измаку и једни другима пожељели срећне предстојеће празнике.

Предсједник Удружења Мирослав Ковјанић се осврнуо на претходне догађаје почевши од битног догађаја за њихово удружење, пресељења у нове просторије.

– Миодраг Линта нам је много помогао. Великом његовом заслугом смо дошли до овог простора  – рекао је предсједник Удружења Банијаца и наставио да набраја остале активности.

– У мају смо организовали 11. Банијско вече, гдје је било преко 400 људи. У јуну смо имали турнир у малом фудбалу, 12. по реду,  који посљедњих неколико година турнир одржавамо у Угриновцима. Наша женска пјевачка група наступала је у Крагујевцу, мушка пјевачка група је ишла у Суботицу на Завичајне дане и славу Удружења Банија  из Суботице. У новембру је било врло успјешно и посјећено Банијско плетено коло у Угриновцима, манифестација на којој наступају бројне пјевачке и плесне групе из Србије и Крајине – рекао је предсједник Удружења Мирослав Ковјанић.

Миодраг Линта је нагласио како има изузетну сарадњу са овим удружењем, које је активно током цијеле године.

– Желим да наставите истим темпом , да се дружите, да радите и даље квалитетно и чувате наше обичаје и традицију. Пуно здравља среће и успјеха у Новој години вам желим, сваком појединачно – рекао је предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта.

Нажалост, Раде Путник, члан Удружења је преминуо, али је за собом оставио дубок траг.

– Раде Путник је био са нама заједно од самог почетка. Послије је био и у управном одбору,и вођа пјевачке групе. Раде је заиста био велики човјек. Kао пријатеља и другара ми га је толико жао. За сваког је имао добру ријеч, једна посебна душа од човјека. До задњих дана сам био везан са њим и његовом породицом – рекао је за Српско коло Мирослав Ковјанић и том приликом се сјетио и покојне Маријане Борковић, за коју каже да је била изузетна жена и велики човјек.

Супруга покојног Раде је примила постхумну захвалницу за свог супруга, за несебичан и немјерљив допринос Удружењу у реализацији свих активности.

Мирослав Ковјанић је упутио честитку за предстојеће Новогодишње и Божићне празнике свим пристуним  члановима и  пријатељима Завичајног удружења Банијаца.

Гдје су Банијци ту је и пјесма, па су женска и мушка пјевачка група запјевале.

Новинар Српског Кола
Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар