У Београду отворена изложба слика Љубице Његован Вучинић

Удружење ликовних умјетника „Сегеј Јовановић“ организовало је у Клубу Народног позоришта у Београду изложбу слика Љубице Љегован Вучинић, Личанке, рођене у мјесту Крбавица, општина Кореница. Изложба је отворена 16.маја 2019.године у галерији Клуба Народног позоришта – Београд.

До 1991.године Љубица живјела је у Загребу, од 1991.године живи у Београду.Активно се бави сликарством од 1987.године. Активни је члан Удружења ликовних умјетника „Сергеј Јовановић“ и самосталне ликовне комуне „КЕЈ“.Досада је приредила девет самосталних изложби у Загребу, Београду, Новом Саду, Панчеву, Земуну…, а учествовала је у више од осамдесет колективних излжби.

Наталија Церовић, виши кустос написала је о Љубичином ликовном стваралаштву: „Пејзаж Љубице Његован Вучинић открива богатство и љепоту природе која постаје део њеног поимања света и одраз њених најразличитијих емотивних стања. Уметност је иста као живот, управо у том смислу што тражи афирмацију својих вредности“.

У Љубичином ликовном стваралаштву доминира завичајност, раскошни колорит, самосвојност, што остаје њена стална афирмација. На њеним палетама боја препознајемо пејзаже и мотиве са Плитвичких језера и  родне Лике, богатство и љепоте природе који су присутни у њеним палетама њежних и топлих боја…

„Са родном Ликом у срцу, Љубица ствара евокативна платна, која нас очаравају богатом палетом и експресивним потезом четкице.Мотиви слика и колорит су одлично усклађени и одишу топлом атмосфером, која нас испуњава животном радошћу.Љубичин ликовни сензибилитет и интуиција су дар којим су обдарени само изузетни уметници.Љубица трага за истином, лепотом и хармонијом и у томе суштински успева, као што нам овом изложбом у галерији клуба Народног позоришта наново потврђује“, написала је Мирјана Марић Хоугтон.

Била нам је част присуствовати изложби слика Љубице Његован Вучинић, која  живи у преокупацији и садржајима својих стваралачких  умијећа,  својих слика, кроз динамичан и снажан потез којим се раскошност љепоте боја наноси на платно.

Миле Рајчевић

Нема коментара

Напишите коментар