Цркви Светог Марка

У Цркви Светог Марка служен парастос поводом Дана сјећања на страдале и прогнане Србе

Поводом обиљежавања Дана сјећања на страдање и прогон Срба у хрватској злочиначкој акцији „Олуја” 1995. године – 5.aвгуст, у Цркви Светог Марка у Београду служен је парастос.  Парастос је служио владика Арсеније, викар патријарха Иринеја, са свештенством Српске православне цркве.  Послије парастоса положени су вијенци и цијеће на спомен плочу у Ташмајданском парку.

Помену je присуствовао  велики број  прогнаних Срба и других грађана, али и млади који су рођени у избjеглиштву.  Међу присутнима је био народни посланик  у Скупштини Србије Миодраг Линта, комесар за избјеглице и миграције Владимир Цуцић, представници више избјегличких и завичајних удружења,  српска заступница у Хрватском сабору Драгана Јецков, потпредсједници Српског народног вијећа из Хрватске Светислав Микеревић и Раде Косановић и други.

Тачно у подне 5. августа у Србији су се огласиле сирене. Једнолични звук за престанак опасности у трајању од 60 секунди емитован је у цијелој земљи.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“9481″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1502049820287″]
Нема коментара

Напишите коментар