Streetball

У Дрвару одржан 5. Streetball – турнир у уличној кошарци

У Дрвару, од 27. до 30. јула, већ традиционално посљедњи викенд у јулу одржан је 5. по реду „Streetball Дрвар 2017“. Streetball је организовао Кошаркашки Клуб „Борац 1972“ из Дрвара, који ове године обиљежава и 45. годшњицу оснивања Клуба.

Већ традиционално Streetball у Дрвару је један од најљепших и најпосјећенијих догађаја, који окупља и старо и младо, неко да игра, а неко да навија. Колико је посјећен и колико је позитиван овај догађај у прилог говори и долазак дрварске дијаспоре, која своје годишње одморе, пар година уназад, планира према овом догађају.

Streetball се оргнизује и игра по ФИБА 3×3 правилима и у више старосних група кренувши од млађих пионира, пионира, кадета, јуниора и сениора у мушкој конкуренцији, а у зависности од пријављених екипа у женској конкуренцији се такођер игра у бар двије старосне групе.

Ове године на турниру је учествовало укупно 26 екипа. Виђен је јако лијеп баскет, добро навијање и што је најбитније Фаир Плаy.

Као и предходних година виђени су играчи из других мјеста Босне и Херцеговине, као и они ван граница БиХ. Осим дрварске дијаспоре гдје смо видјели учеснике из Србије, Њемачке, Канаде, САД и других земаља, видјени су и гости из Словеније, који већ пар година долазе на поменути турнир.

Све екипе су биле мијешане са играчима из Дрвара, што говори о добрим везама које су се успостављале и даље се успостављају дјелимично и заслугом овог турнира.

Саму организацију турнира су помогли Општина Дрвар, Општина Источни Дрвар, Министарство знаности, образовања, шпорта и културе Кантона 10, Мисија ОСЦЕ у Босни и Херцеговини, Удружења Дрварчана из Дијаспоре, Београда, Новог Сада, Бања Луке и многа друга јавна и приватна предузећа махом из Дрвара.

Четвртог дана такмичења су одржане полуфиналне и финалне утакмице у сениорској конкуренцији као и финала у осталим узрастима гдје се видјела велика и неизвјесна борба на терену, на уживање свих присутних.

Током ова четири дана турнир је посјетило преко 3000 гледалаца, што је изузетно, посебно имајући у виду да Дрвар по посљедњем попису броји 7400 душа.

На крају су подјељене и вриједне награде побједницима у свим конкуренцијама.

Информативна служба

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“9858″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1502630498081″]

Нема коментара

Напишите коментар