У Славском Пољу на Кордуну одржан традиционални меморијални турнир у малом ногомету

Дана 30. јула 2017. године у Славском Пољу (општина Вргинмост) на Кордуну одржан је још један меморијални турнир у малом ногомету у част Нини Вучинићу који је преминуо 1968. године. Од 1969. године се одржава турнир у његову част. Турнир се требао одржати у суботу 29. јула али је управа НК Петрова Гора тога дана организовала манифестацију „Зелена ноћ“ па је Организациони одбор из поштовања према људима који долазе због тих догађаја, одлучио да се турнир одржи у недјељу 30. јула. Турнир је протекао у најбољем реду без икаквог инцидента.

На турнир је наступило је 10 екипа: Мнк Кордунаши, Спорт цаффе, Кик, Мнк Завичај из Славског поља, Цаффе бар Нена – Гомирје, Братство и јединство – Јасенак, Правда за Шиму из Београда, Пекара Мрвица, Еццос из Загреба и Млин из села Подгорје.

Прво мјесто је освојила екипа домаћина Мнк Завичај – Славско Поље, друго мјесто освојила је екипа из Гомирја – Цаффе бар Нена, а треће мјесто је заузела екипа из Београда – Правда за Шиму. Најбољи играч је Бранимир Сјерић из побједничке екипе, а најбољи голман је Бојан Трбојевић, такођер из побједничке екипе Мнк Завичај .

Након што је турнир завршен, одржан је велики збор до касно у ноћ. Као и сваки турнир организатори су се потрудили да наступи пјевачи и група који изводе крјаишку музику. Овај пут су пјевали крајишка група Момци Буковице и познати крајишки пјевачи Миле Делија те легенда Прелџија – Миленко Крндија. И овај пут на азбору се окупио велики број људи који су се дружили дубоко у ноћ.

Никола Вучинић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“9849″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1502630201004″]

Нема коментара

Напишите коментар