У Горњој Бачуги одржани овогодишњи „Ликовни сусрети на Банији“

У организацији Српског културног друштва „Просвјета“, Пододбор Петриња, одржани су 21.Ликовни сусрети на Банији. Мара Вилус, предсједница петрињског Пододбора је истакнула како су овогодишњи Ликовни сусрети окупили 30-так сликара који су свој сусрет започели у петрињском Градском парку, одакле су кренули на сликање у Горњу Бачугу.

„У Горњој Бачуги имамо уређен Друштвени дом којег је обновило Српско народно вијеће и захваљујемо се на томе јер ми сада можемо тај Дом користити за културне и разне друге манифестације. Сликари ће већ, док буду ишли тамо, гледати локације гдје ће сликати, неки ће сликати у Дому и настат ће лијепе слике које ћемо ми изложити у истом том Дому на нашој, како смо предвидјели, 10.изложби слика“, открила је Вилус.

На наведеној 10.изложби слика насталих на 21.Ликовним сусретима, Вилус открива како ће изложити и додатне слике. „Још ћемо изложити један одређени број слика из архиве и имамо дјечје слике које су већ припремљене и настале прошле године у Јабуковцу гдје смо имали два паноа са дјечјим сликама, као и сликама једне мале дјевојчице од 5 година, Марије Вилус која је са Златибора. Она је послала своје слике, прошле године у Јабуковцу је имала прву изложбу, ово ће сада бити друга. Има нове слике и имат ћемо додатна два паноа тако да ћемо објединити са четири паноа слика које је она насликала“, додаје Вилус.

И ове године Ликовни сусрети окупили су 30-так сликара из бројних градова Хрватске, али и сликара из Велике Кладуше. Ликовни сусрети одржани су под покровитељством Савјета за националне мањине Владе Републике Хрватске, Града Петриње и Сисачко-мославачке жупаније.

Портал 53

Нема коментара

Напишите коментар