У Источном Сарајеву најављена најдужа застава Српске за Дан Републике

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић саопштио је да ће поводом 30 година од настанка Републике Српске, у Источном Новом Сарајеву развити, према званично доступним подацима, најдужу заставу Републике Српске.

„Као што је застава ткана нит по нит, тако су и у Републику Српску уграђени, један по један, животи хиљада Срба, наше браће, сестара, родитеља и дјеце, остављајући нам завјештање – да је чувамо, штитимо и с највећим поштовањем носимо у срцу, са заставом у руци. Њима дугујемо да је увијек славимо и никад не препустимо њену судбину никоме, осим њеној дјеци“, написао је Катић на свом Фацебоок профилу.

Јован Катић позива све суграђане Источног Сарајева да развију заставу.

„Драги суграђани града Источно Сарајево, драга браћо Срби, сестре Српкиње и сви они који Републику Српску носимо у срцу као највећу светињу и тековину оних који су најљепше године, дијелове тијела и животе дали да нам је створе, позивам вас да се 9. јануара од 12.30 часова окупимо у Дечанској улици и да, метар по метар, развијемо заставу нашег поноса и обиљежимо 30 година постојања земље где најљепша се зора буди, где часни и поносни живе добри људи, нашег гордог и пркосног завичаја, Републике Српске“, додао је катић.

Извор: Независне новине

Нема коментара

Напишите коментар