У Малешићу служен парастос за 15 српских бораца и 18 цивила

Служењем парастоса и полагањем вијенаца код споменика у Малешићу код Зворника, данас је обиљежено 27 година од злочина над 15 припадника Војске Републике Српске и 18 цивила из овог села и Андровића, Витинице и Оџачине које су убили муслимански војници.

Парастос је служило мјесно свештенство, а вијенце су положиле породице погинулих бораца и цивила, те представници градске Борачке организације Зворник.

Члан Предсједништва градске Борачке организације Зворник Милорад Шакотић рекао је новинарима да је у нападима муслиманских снага из сусједних села Витинице и Сапне, која гравитирају овим насељима, током 1992. године погинуло 15 бораца одбрамбено-отаџбинског рата и 18 цивила, међу којима је било седам жена.

„Они нису никога нападали, само су бранили своја огњишта и села“, рекао је Шакотић који је и предсједник мјесног одбора Борачке организације Малешић.

Он је додао да за ова злодјела још нико није одговарао.

Саво Кулић, бивши припадник Војске Републике Српске из села Малешић, рекао је да је у добро припремљеној акцији муслиманских снага прије 27 година у овом селу и засеоцима убијено више војника и цивила, међу којима је био и његов брат.

„Ухватили су га живог и одвели. Пронашли смо га након два мјесеца прекривеног лишћем и одсјечене главе километар од села поред пута“, каже Кулић.

И он каже да за ова злодјела нико није процесуиран пред надлежним правосудним институцијама.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар