У Медија центру представљена књига Милорада Додика Борба за Републику

У великој сали Медија центра, 24.9. одржана је промоција књиге српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Борба за Републику. Говорили су Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске, Франц Сошња, рецензент, и Милан Љепојевић, приређивач ове књиге. Српска глумица Јована Стевић је, као модератор промоције, читала  одломке из Додикове књиге Борба за Републику и сваки пут je испраћена громогласним аплаузом.

Млађен Цицовић Додика види као незаобилазан политички фактор, најдосљеднији и најуспјешнији у сталном настојању очувања Републике Српске.

– Ова посљедња књига Милорада Додика обухвата кампању за изборе 2018, и најбоље осликава његову политичку досљедност. Љепојевић је издвојио неколико доминантних порука предсједника Додика, током изборне кампање 2018. Издвојио је залагање за суверена дејтонска права, став за досљедну примјену Анекса 4 Дејтонског споразума, да је Република Српска наша, да је ми доживљавамо као државу и да то сви морају да схвате и на трећем мјесту је издвојио његово потенцирање политике чистих рачуна, а не „тук на утук“, како многи покушавају да му припишу – навео је Цицовић.

Цицовић је за сам крај свог излагања навео да је свакако важно Додиково залагање за јединство српског народа.

Рецензент Франц Сошња је навео да су у Републици Српској  свијесни да су мали и да су генерација која је осуђена, али и предодређена за константну борбу.

– Не смијемо стати и предати се јер то би значило пораз. Милорад Додик је свјестан да без Републике Српске нема слободе, а без слободе не би било ни нас. Због тога вам препоручујем да прочитате ову књигу Борба за Републику јер је она путоказ да не смијемо одустати од политичке борбе и без наше Републике Српске.

Приређивач Милан Љубојевић поздравио је свог и Додиковог професора др Милимира Мучибабића, посланика Собрања Републике Сјеверне Македоније  Ивана Стоилковића, Аљошу Вучића из Словеније и Дарка Младића.

– Милорад Додик сваки дан у својим иступима и активностима даје странице материјала из којих може да се направи текст. Дјело садржи анализу стања у Републици Српској и визију њеног развоја и будућности. Снага нашег увјерења ће бити одлучујућа, да ли ће Република Српска бити држава или неће, а не неки међународни администратори или спекуланти – рекао је Љепојевић.

Грађани Републике Српске су 7. октобра 2018. рекли суд о овој анализи Милорада Додика, о Републици Српској и о перспективи и визијама његовог развоја када је Додик добио рекордан број гласова.

На крају промоције сваки посјетилац је добио примјерак књиге.

Борба за Републику je четврта књига Милорада Додика, коју је као и претходне три приредио Милан Љепојевић. Објављена је у издању Независних новина и почетком јула представљена у Бањалуци.

Тескт и фото: Драгана Бокун

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар