У Милином Селу на Озрену освештан споменик погинулим српским борцима

У Милином Селу на Озрену данас је освештан новоизграђени споменик за 34 погинула борца Војске Републике Српске из овог и сусједних села Борице и Комари, која припадају федералној општини Лукавац.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић захвалио је мјештанима Милина Села за покретање акције изградње спомен-обиљежја, те нагласио да становници општине Петрово, међу којима и он, осјећају велику захвалност према херојима чија су имена исписана на плочи.

„Они су бранили не само своје куће него и општину Петрово, цијели Озрен и Републику Српску“, подсјетио је Петковић.

Члан Одбора за изградњу споменика Младен Врачевић рекао је да су средства за изградњу споменика, уз 105 садашњих и бивших мјештана, обезбиједили и општина Петрово и каменорезац Горан Јеринић.

„Свјесни смо да се нашим херојима никада не можемо одужити, али смо жељели да направимо спомен-обиљежје на којем увијек можемо запалити свијеће, положити цвијеће, евоцирати успомене на нашу браћу, очеве, синове“, додао је Врачевић.

Погинулим српским борцима служен је парастос, а цвијеће су на спомен-обиљежје положили чланови њихових породица и делегација општине Петрово, саопштено је из Општинске управе.

У Милином Селу, Комарима и Пољицу, озренским насељима која су по Дејтонском споразуму припала федералној општини Лукавац, прије рата живјело је око 450 становника, а данас их ту живи педесетак, углавном старијих Озренаца.

Преузето са: СРНА

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар