У Мутилићу, општина Удбина, обиљежена сеоска и слава храма Преображења Господњег

Свечано обиљежавање славе започело је вечерњим служењем испред порушеног храма чија је реконструкција почела прошле године. Вечерње служење и освећење славског колача и кољива(жита), извршили су парох коренички јереј Никола Малобабић, уз саслужење свештеника Предрага Сушића и Милана Узелца из сусједне парохије Доњи Лапац. Домаћин славе био је Милан Узелац, замјеник начелника Општине Удбина.

Након тога у организацији Вијећа српске националне мањине општине Удбина и СКД „Просвјета“ пододбор Удбина, организован је богат културно-умјетнички програм и турнир у малом фудбалу. У програму су учествовале мушка и женска пјевачка група СКД „Просвјета“ пододбор Удбина и КУД „Мира Лукач“ из Дрвара. Касније су публику забављали група “Мерак“ из Београда, „Звуци Клековаче“ из Дрвара, као и вокални солисти Влатка Карановић из Дрвара, Тамара Пауновић из Неготина и Рајко Вејиновић из Београда.На турниру у малом фудбалу учествовало је осам екипа, а побједнички пехар припао је домаћинима ФК „Крбава“ Удбина.

На овај свети празник окупио се велики број Мутилићана расијаних широм свијета, а на збору је био присутно и доста људи из Удбине, околних села и граничнх општина Плитвичких Језера, Грачаца, Ловинца, Доњег Лапца, као и гостију из Дрвара, тако да је њихов број скоро премашио укупан број становника Општине Удбине која тренутно броји око 1800 становника.

Ж. Ђекић

Нема коментара

Напишите коментар