У Сремској Митровици одржана 11. Пасуљијада

Као и сваке године у Блоку Б у Сремској Митровици на Светог Илију, славу МЗ, окупило се 36 екипа и надметало у кувању пасуља. Поред Мјесне заједнице организатори су и Удружење Краљевина Србија, Град Сремска Митровица, Туристичка организација Сремска Митровица. Главни спонзор као и сваке године Митрос.

Домаћин овогодишње пасуљијаде био је Горан Грабић.

У кувању пасуља прво мјесто је освојила екипа Арија небеска, друго мјесто припало је екипи Никола Тесла.

Tреће увијек веселим члановима екипе Мостови на Дрини.

У бацању камена са рамена најбољи је био Владимир Ерак из Удружења Мостови на Дрини.

Повод за Пасуљијаду је свакако слава ове Мјесне заједнице, а како је рекао предсједник МЗ Блок Б Драган Божић планирано је да се сагради Храм посвећен управо Светом Илији.

– Биће то један велепан храм, можда и један од наљепших у Србији и по изгледу цркве и по самом уређењу око цркве. Радујем се што ћемо се онда сабирати око цркве – рекао је Божић и додао да је кум славе Урош Милинковић, из Бијељине, кумство предао Јованки Иванић.

Предсједник Удружења Краљевина Србија Милош Павковић каже да је празник Свети Илија повод да се народ сабира, да се друже и веселе.

– Драган Божић већ годинама овдје организује и окупља људе не само из Србије, већ и из Републике Српске, Словеније… На оваквим манифестацијама људи се повезују, организују и многе хуманитарне акције…

Пасуљијади је присуствовала и градоначелница Светлана Милановић са најближим сарадницима.

Специјални гости стигли су из Новог Места из Словеније, чију екипу чини чак 15 чланова.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар