АКТУЕЛНО:

У Старој Пазови одржан Први завичајни турнир у малом фудбалу

У организацији Јовице Црномарковића и његових пријатеља 29.9.2019. у Старој Пазови одржан је Први завичајни турнир. Организатори су као прави домаћини својим гостима обезбједили храну и пиће.

Спонзор пехара је била фирма Браћа Црномарковић из Старих Бановаца.

Како нам је рекао организатор на турниру су се окупили момци који свој завичај носе у срцу.

Учествовале су екипе из Житишта Подгрмеч, екипа ЗУ Сањана Грмеч из Бањалуке, Завичај из Темерина,  и двије екипе из Старе Пазове Дабар и Браћа Црномарковић.

Све утакмицу су прошле у фер-плеју, и резултат је био у другом плану, ипак ћемо споменути да је прво мјесто освојила екипа Браћа Црномарковић, друго Дабар, а треће мјесто Завичај из Темерина.

Послије спортског надметања настављено је дружење пријатеља и земљака уз крајишку музику у извођењу групе Принцип која их забавља скоро на свим дружењима.

Идеја да оснују овај турнир проистекла је из жеље да узврате гостопримство својим пријатељима које имају од Санског Моста, Шипова, Кордуна, Косова и Метохије са којима су се дружили у Житишту, Бањалуци, а очекују да ће се ускоро окупити и у Темерину.

С надом да ће овај турнир да се одржава и наредних година, Јовица Црномарковић се захваљује свим учесницима, посебно Душку Кочалки предсједнику ЗУ Подгрмеч Житиште, Раденку Мијатовићу и Зорану Ђукићу.

Екипа Јовe Црномарковића већ неколико година учествује на Грмечким спортским играма у Житишту, играма у Лушци Паланци, дабарским спортским играма, Грмечком маршу као и на хуманитарним турнирима у Старој Пазови и околини.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар