У суботу почињу „Септембарски дани одбране“ у Козарској Дубици

Програм „Септембарски дани одбране“, сачињен од низа догађаја комеморативног, спорског и културног карактера у знак сјећања на одбрану подручја ове општине и западне границе Републике Српске од хрватске агресије у септембру 1995. године, почеће у суботу, 7. септембра, одлучено је на данашњем састанку Организационог одбора.

Предсједник Скупштине општине Козарска Дубица Милован Баришић рекао је да ће „Септембарски дани одбране“ и ове године бити обиљежени на достојанствен начин у помен на све страдале Дубичане и херојску одбрану града и западне границе Републике Српске.

Централни догађај обиљежавања 24 године од одбране општине Козарска Дубица од хрватске агресије биће одржан 18. септембра у Спомен-храму Свете Петке и код Спомен-крста на обали Уне, гдје ће бити служен парастос свим погинулим борцима и страдалим цивилима.

Програм обиљежавања „Септембарских дана одбране“ почеће у суботу, 7. септембра, у Козарској Дубици отварањем Меморијалног рукометног турнира „Мајор Милан Тепић“.

Традиционални Меморијални турнир у малом фудбалу „Зоран Булић Зоки“ биће одржан у недјељу, 8. септембра, у Бјелајцима, а 14. септембра биће одржан Преображењски куп у риболову у Козарској Дубици.

Као и претходних година, у свим основним школама и Средњошколском центру „Никола Тесла“ у Козарској Дубици биће одржан историјски час посвећен догађајима из септембра 1995. године.

У Доњој Градини, 19. септембра, датума који означава и дан побједе над агресијом хрватске војске на подручје општине Козарска Дубица, код мјеста погибије полицајца Зорана Булића биће одржан комеморативни скуп.

Седамнаеста „Школска бициклијада“ биће организована 20. септембра, на релацији Козарска Дубица-Моштаница.

У оквиру „Септембарских дана одбране“ у Козарској Дубици биће прослављен дан 11. Дубичке бригаде и обиљежено 28 година од погибије народног хероја мајора Милана Тепића.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар