АКТУЕЛНО:

У Требињу служен помен војводи Недељку Видаковићу

У Требињу је данас код споменика команданту Бобанске чете војводи Недељку Видаковићу служен помен поводом 28 година од његове погибије.

Војвода Недељко Видаковић погинуо је 27. септембра 1994. године на Борцима код Коњица, а од исте гранате смртно су страдали и његови саборци мајор Драган Слијепчевић и капетан Љубиша Поповић, тешко је рањен најмлађи припадник ове јединице Александар Маслеша, који је од посљедица рањавања преминуо у јануару 1995. године.

Бивши командант Бобанске чете Драган Ристић рекао је новинарима да је жртва војводе Недељка Видаковића била велика и да је он био велики поштовалац српског народа.

„Тај дан кад је погинуо, изгубили смо великог човјека, борца и патриоту који никада није штедио свој живот“, рекао је Ристић, истичући да његови саборци никада не могу заборавити његову жртву.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је погибија Видаковића и његових сабораца велики губитак и да то не смије бити заборављено.

Предсједник Градске борачке организације Требиње Дејан Бодирога рекао је да је страдање војводе Видаковића и још три његова саборца био велики удар за Требињску бригаду и град, те изразио задовољство што се и данас мноштво народа сјећа и поштује тековине Одбрамбено-отаџбинског рата.

Цвијеће на споменик војводи Недељку Видаковићу положиле су делегације Бобанске чете, града Требиња, градске Борачке организације и ученика Основне школе „Вук Караџић“.

Током Одбрамбено-отаџбинског рата погинула су 23 припадника Бобанске чете Требињске бригаде Војске Републике Српске.

Преузето са: Глас Српске

Нема коментара

Напишите коментар