У Вргинмосту одржана Светосавска академија

У Вргинмосту у суботу, 28. сијечња одржана је Светосавска академија у Дому културе. У склопу духовног дијела, протојереј Миле Ристић је својим говором подсјетио на највећег светитеља Српске православне цркве, светог Саву. Овај догађај организирао је СКД Просвјета пододбор Вргинмост, уз подршку Опћине Гвозд.

Начелник Милан Врга је захвалио организаторима на прекрасно одржаном догађају те је истакнуо значај ове академије за окупљање локалне заједнице и промовирање духовне културе.

Предсједница друштва СКД Просвјета пододор Вргинмост Сенка Цревар је додала да је Светосавска академија редовна традиција у Вргинмосту, те да се увијек радује томе да помогне у организацији овог значајног догађаја. Истакнула је и све који су помогли у организацији и додијелила захвалнице.

Светосавска академија одржава се сваке године у част светог Саве и његовог доприноса Српској православној цркви и култури. Ова годишња манифестација пружа прилику за подршку и афирмацију српске традиције и духовности у локалној заједници.”

Својим умјетнички кореографијама, прекрасним народним ношња, пјесмом и плесом садржај су надопунили: пододбори Просвјете Крњак, Војнић и Вргинмост, те СКД Вретено из Ријеке, а све са Светосавске академије погледајте у видеу РТВ Бановине.

РТВ Бановина

Нема коментара

Напишите коментар