Удружење 6. Личке пролетерске дивизије одржало Сједницу УО

У сриједу 30. 12. Удружење бораца, потомака и поштовалаца НОР-а, 6. Личке пролетерске дивизије „Никола Тесла“ и 35. Личке ударне дивизије организовало је Радну Сједницу УО и других органа руковођења и управљања Удружењем.

Из Удружења напомињу да су планирали свечану сједницу, али нажалост због епидемиолошке ситуације то су морали да откажу.

Марија Обрадовић, предсједница Удружењаје рекла да нису успјели да остваре све активности, и то њих 19, јер су по препорукама епидемиолога избјегавали масовнија окупљања.

– Све што нисмо остварили је из разлога јер смо поштовали све епидемолошке мјере. Ипак успјешно смо реализовали 76 активности.

Марија Обрадовић се захвалила активисти Дражену Растовцу који је умјесто осталих чланова обављао све послове везане за Удружење посљедњих мјесеци јер остали чланови имају преко 65 година, и у вријеме епидемије су у ризичним групама.

Међу најактивнијим члановима је био и Мирко Бошњак.

Вељко Жигић је напоменуо да су планирали да на свечаној сједници којом би обиљежили 7 година рада Удружења направе малу ретроспективу сви реализованих активности.

– Почели смо 2013. године са 29 активности, а прошлу годину завршили са 126 активности. За 2021. годину су планирана путовања у Дрвар, Градину (Јасеновац), Загреб, Плужине. Планирамо да израдимо и веб стрaницу.

Присутнима се обратио и Жељко Бурсаћ који је на челу ЗУ Ћиро Личка Калдрма— Дрвар. Његова пјевачка група је свако окупљање 6. Личке оплеменила пјесмом.

Бурсаћ је позвао све заинтересоване да постану чланови Удружења Ћиро Личка Калдрма – Дрвар.

Марија Обрадовић се захвалила Вељку Жигићу што промовише рад Удружења на друштвеним мрежама.

Овом прилико је одата почаст Милану Рашети члану Статутарне комисије који је преминуо. Поред Милана преминуло је још 6 чланова, од тога два борца. Милан Маљковић и Милорад Црнобрња, и чланови Милена Дравић, Јован Радаковић, Илија Марунић и др. Радмила Павлица, члан из Апатина.

Текст и фото: Драгана Бокун

 

Коментари
  • POŠTOVANI PIŠČE UZ DUŽNO POŠTOVANJE VAS MOLIM DA KADA JE REČ O VI (6) LIČKOJ PROLETERSKOJ DIVIZIJI KORISTITE SRPSKI JEZIK A NE HRVATSKI. NIJE SRIJEDA I SJEDNICA NEGO SREDA SEDNICA ITD.

    уторак, 05. јануара 2021.

Напишите коментар