изградњи 276 станова

Уговор о изградњи 276 станова за избеглице у Новом Саду

У Новом Саду данас је у оквиру петог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања потписан уговор о изградњи 276 стамбених јединица на територији тог града који су намењени избеглим лицима из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Укупна вредност потписаног уговора износи близу 6.357.000 евра без ПДВ-а.

Уговор о извођењу радова на изградњи вишепородичног стамбеног објекта у Новом Саду потписали су в.д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Драган Катуца и Ђуро Ђурђевић испред Групе понуђача “Градина” д.о.о. Београд и “Инобачка”д.о.о. Нови Сад, наводи се у саопштењу Јединице за управљање пројектима у јавном сектору.

У оквиру петог потпројекта планирана је изградња укупно 1267 стамбених јединица од тога је 270 станова у београдском насељу Камендин, чија је изградња у току.

изградњи 276 станова

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породица у региону.

У циљу решавања стамбеног збрињавања избеглица које су напустиле ратом захваћена подручја на просторима бивше Југославије у периоду од 1991. – 1995. године, и уточиште нашле у Србији, Регионални програм предвиђа помоћ кроз доделу бесповратних пакета грађевинског материјала, куповину сеоских домаћинстава, изградњу и куповину станова, пројектовање и изградњу монтажних кућа.

Програм се спроводи уз подршку међународне заједнице, укључујући ЕУ, САД, УНХЦР, ОЕБС и ЦЕБ.

Укупна вредности процењених трошкова Програма је око 584 милиона евра, од којих је од стране ЕУ, као највећег донатора, опредељено 230 милиона.

Остали донатори су Немачка, Италија, Норвешка, Швајцарска, Данска, Турска, Луксембург, Кипар, Румунија, Република Чешка, Република Словачка и Мађарска.

Извор: Танјуг
Преузето са: Банија Онлине

Нема коментара

Напишите коментар