Уочи Видовдана у Новим Бановцима одржан 5. турнир у балотању

У насељу Бановци –Дунав у Новим Бановцима 27. 6. 2021. одржан је јубиларни 5. Видовданкски турнир у балотању.

Окупило се 19 екипа, нестрпљиво ишчекујући да турнир почне. Негдје око 10.00 часова новинарки Српског кола је припала част да извуче парове и тада се већ могло чути ко су фаворити. Иако, код балотања изненађења су увијек могућа. Подијељени су у 6 група, с тим што је у једној било 4 екипе. Првопласиране из групе су ишле даље, а у посљедњој групи су прве двије екипе ишле даље.

Котизација је износила 3.000 динара и у цијену су улазили доручак и ручак. Наравно роштиљ је као и сваке године пекао чувени Дмитар Гавран.

На два терена турнир су започеле екипе Суботица и КММ на једном терену и Цар Лазар и Звјерци на другом. Како ће прва бућа закотрљаја  могло се чути навијање, бодрење и савијети. Иако је напољу било страховито топло, такмичари су цијели дан издржали на терену, борећи се за трофеј.

Играли су Отписани, Звјерци, Бановци Југ, Чаруга, КММ, Грачац – Биочић, Батајница, Бајић, Печењара Шуша, Адице, Вук Мандушић, Суботица, Жмирићи, Мири, Марушић, Цар Лазар, Гламоч, Велебит и Сињска цеста.

Организатори су задовољни одзивом екипа, а како нам је рекао и један од организатора Милан Павасовић и они који нису дошли, оправдано су одсутни.

– Све су то наши пријатељи, годинама играмо једни против других, виђамо се по турнирима, тако да се и они код нас радо одазову.

Треће мјесто је освојила екипа из Батајнице – Новица Кнежевић, Небојша Загорац и Адам Витас. Побиједили су екипу Жмирци резултатом 16:11

У финалу се домаћа екипа Чаруга састала са Велебитом који је и побједник овогодишњег турнира.

За Велебит су играли Анђелко Корлат,  Никола Шарић и Драган Јовичић.

Домаћини екипа која је освојила друго мјесто – Чаруга је била у саставу Милан Павасовић, Душан Вуковић у Душко Дукић.

Турниру је присуствовао и народни посланик и предсједник Срба из региона Миодраг Линта.

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар