АКТУЕЛНО:

Велики Никола имао је поруку за српске људе на Косову: Нема предаје

Ас Барселоне Никола Миротић који је спорном тројком (нога била у ауту) одвео ултра-узбудљив меч са Црвеном звездом у Арени у продужетак, показао је још једном да је, осим тога што је велики играч, велики човек.
Кошаркашки ас који је рођен у Црној Гори, а изабрао је да игра за шпанску репрезентацију, показао је небројено пута колико воли Србију и њен народ.
Сада је после рушења Црвене звезде на питање бројних новинара да прокоментарише напету ситуацију на Косову и Метохији, велики Никола имао поруку за наш народ који се у јужној српској покрајини бори за голи живот и трпи терор са свих страна.
Пре свега желим здравље свима, да се боримо, да имамо веру. Посебно велику подршку пружам нашем народу на Косову и Метохији, који сада на жалост, трпи, али верујем да ће се ситуација смирити и да као и увек, неће бити предаје. Имамо веру у Бога, морамо да имамо веру у Бога и да трпимо, да кроз искушења и бол будемо бољи. Тако да, пре свега желим здравља и уједињења за наш народ“, поручио је Никола.
Миротић је сусрет 16. кола Евролиге одигран у Београду завршио са 12 поена, три скока и две асистенције.
Никола консантно помаже, али не воли да се прича и пише о томе. Тако је недавно, према писању појединих српских медија, уплатио 500.000 евра за лечење малог Вукана. Често је део акције које организује хуманитарна организација „Срби за Србе“.
Миротић је био и на литијама у Црној Гори у Подгорици, када је носио у рукама икону и отишао је да пружи подршку свом народу на протесту због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести тамошње власти.
Велики кошаркаш још једном је показао да је још већи човек, што потврђује и његова изјава о „спорној тројци“, која је одвела меч у продужетак, после којег је Црвена звезда пала пред Барселоном 94:99.
sputnikportal.rs
Преузето са: ИСКРА
Нема коментара

Напишите коментар