ФК Крајишник

Ветерани ФК Крајишник играју Лигу Београда – Звезда и Партизан су институције, само је ФК Крајишник светиња

ФК Крајишник из Београда поново је на терену. Утакмица Четвртог кола лиге Ветeрана Београда завршена је резултатом 3:1, када је ФК Крајишник однио побједу над екипом ФК Бељине из Барајева. Утакмица се одиграла на терену ФК Локомотива у Београду дана 14. септембра.

„Некада је ФК Крајишник био прволигаш у Београдској лиги, имао је први тим, а подјелом земље послије 1997. године па до данас постоје само ветерани. Чини га око 50 чланова-играча, оних који имају преко 34 године“, објаснио је секретар ФК Крајишник Милош Врањковић.„ФК Крајишник је основан 1994.године у Београду. Углавном су његови играчи били из Крајине, заљубљеници у фудбал који су избјегли у Београд, а данас их има и из Републике Српске и свих крајева Србије. У почетку је било јако тешко да нас овдjе прихвате, па и данас послије толико година, многи нас сматрају још увијек избјеглицама. Један од наших тренера из сениорских дана, Миодраг Јешић, почео је каријеру у ФК Крајишник. Код нас је и некадашњи прволигашки играч Ковач Драган, који је играо у Приштини и Сарајеву. Данас играмо Лигу Ветерана Београда, која има 14 клубова. Игра се двокружно, на јесен и на прољеће по 13 утакмица. Ово јесење коло траје до почетка новембра, па очекујемо да ћемо се попети у ранг више слиједеће године“, истакао је Милош, који се у Београд доселио из Стрмице, поред Книна.

Међутим финансије су углавном препрека за озбиљније припреме и напредак, како је рекао секретар Врањковић. Oд оснивања им је био потребан сопствени терен, који је и данас неријешено питање. „Остојић Драган, предсjедник нашег клуба који није са нама данас јер је оперисао кољена, један је од људи који у најтежим тренуцима није дозволио да се ФК Крајишник угаси и њему дугујемо посебну захвалност“, завршио је Врањковић.

Један од главних спонзора који помажу овај клуб, Предраг Дмитровић, власник фирме „Наи“ поријеклом из Пакраца, рекао је да имају циљ да оживе некадашњи Фудбалски клуб, који је имао и први тим. „То не би било тешко уколико би само неколико наших привредника помогло финансијски. Мене је овдје довела љубав према фудбалу и родном крају. Mеђутим људи избјегли из Крајине првих година нису имали новца да допринесу опстанку клуба, али данас је само важно окупити их јер су се многи привикли на урбан живот и утопили у средину“, закључио је он.

Најмлађи играч, Момчило Попић, (35) уједно и капитен екипе на овој утакмици, од ове године игра у ФК Крајишнику. „Срећан сам што имам прилику да се дружим са својима. Мој отац је један од оснивача клуба. Родом сам из Горњег Ервеника, поред Книна. Овдје живим, али сваке године одлазим у свој крај“, нагласио је Момчило, који је раније активно играо фудбал, за први тим ФК Крајишника, када је био у београдској лиги.

Углавном, сви играчи на терену су заиста оставили срце, што је доказао и резултат, а сложили су се у једном, да су и „Звезда и Партизан инстутиције, а само ФК Крајишник светиња“.

Утакмици је присуствовао и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта који је похвалио руководство клуба јер је у тешким временима успјело да ФК Крајишник опстане и дјелује барем кроз секцију ветерана. Он је истакао да је веома важно да Крајишници чувају свијест о свом поријеклу. Један од начина јесте да се спортским клубовима дају имена која подсјећају на наше крајеве.Антрфиле:

Екипа која je играла за Крајишник:

1) Томић Томислав

2) Илијашевић Милан

3) Илијашевић Младен

4) Цвјетковић Небојша

5) Попић Момчило

6) Ивановић Дејан

7) Радић Горан

8) Ковач Драган

9) Кретић Миленко

10) Бугарин Драгомир

11) Филиповић Предраг

Још су играли:

12) Бојановић Милија

13) Урошевић Саша

14) Вундук Далибор

15) Шаловић Дејан

16) Врањковић Милош

17) Боројевић Ненад

18) Цветиновић Владимир

Голове за екипу ФК Крајишник постигли су Филиповић Предраг, Попић Момчило и Вундук Далибор, а за екипу ФК Бељина, Станаревић Драган.

Судија утакмице је био Дејан Ђорђевић из Београда.

новинар „Српског кола“
Весна Вуковић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“11784″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1506162165102″]

Нема коментара

Напишите коментар