„Српска - БГД“

Донаторско вече футсал клуба „Српска – БГД“ | Спорт је најљепши начин промоције имена Републике Српске

Поводом промоције клуба малог фудбала „Српска – БГД“ 13. септембра у Београду у ресторану Каса Бианка (сплав Ада) одржано је донаторско вече. У организацији спортског удружења Дрина Уна окупио се велики број људи којима је Српска у срцу да подржи рад овог футсал клуба , младе спортисте поријеклом из Републике Српске на  њиховом путу у прву лигу, а како су рекли у управи клуба, ако Бог да, и изласку на међународну сцену.

„За годину дана постојања, КМФ „Српска – БГД“ званично је ушла у Другу лигу Савезне лиге Србије футсала. Није нам циљ да ту останемо, већ да напредујемо. Са тако квалитетном екипом какву имамо желимо да Српска заигра и у Европи“, рекао је предсједник клуба Бојан Боровчанин.„Савезна лига је привилегија, али и одговорност. То подразумјева да се футсал играчи морају сконцетрисати на професионалну игру, а то значи озбиљан труд и рад, свакодневне тренинге, одласке на путовања, ангажовање стручних лица , што свеукупно подразумјева велике финансијске издатке клуба. Захвални смо свима који су се одазвали позиву за донаторско вече“, истакао је директор клуба Бошко Васиљевић.  Он је објаснио како је клуб настао. „Тако што је Удружење Дрина Уна које окупља велики број појединаца који се на рекреативном нивоу такмиче у Лиги РС у Београду, пробрало најбоље играче у један тим под именом „Српска – БГД“. Наш клуб освојио је бројне турнире, попут „Играјмо за 16“ гдје смо ове године били први. Велику захвалност дугујемо и Завичајном удружењу Бирач Дрина, које је наш стратешки партнер у свим досадашњим активностима“, закључио је Васиљевић.

Екипу клуба „Српска – БГД“ чине 22 регистрована фудбалера између 18-35 година, то је углавном омладина поријеклом из Републике Српске, Србије и бивше РС Крајине. Оснивање клуба и њихово такмичење у новом првенству представља зачетак стварања  новог патриотског тима. Циљ је да се са овом екипом осим највиших спортских амбиција, представе праве вриједности српске омладине, речено је у управи.

Сезона Друге савезне лиге Србије почиње 29. септембра и траје 9 мјесеци. Припреме КМФ Српска БГД почеле су 1. септембра, а утакмице у Београду као домаћин играће понедељком од 20-22 часа у Хали спортова на Новом Београду.

„Клуб ће игром и побједама у Србији и региону промовисати  име и славу Републике Српске и на најбољи начин биће промотер младости и спорта наше РС“, поручено је на овој вечери.

Међу истакнутим гостима присуствовао је Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, који је почасни предсједник клуба, Аца Ковачевић из ФСС Србије, Раденко Бошковић из ФСС Србије, предсједник Завичајног Удружења Бирач Дрина Драго Ашћерић и бројни други, а за музичко-забавни програм био је задужен Баја Мали Книнџа.

новинар „Српског кола“
Весна Вуковић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“12166″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1507465084672″]

Нема коментара

Напишите коментар