Винковци отказали концерт Раде Шербеџије

Глумац и музичар Раде Шербеџија требало је да одржи концерт у Винковцима, 15. новембра, међутим, наступ је отказан „због осјетљивости тематских манифестација те недјеље“, како су објаснили надлежни.

Шербеџија је на свом званичном Фејсбук профилу описао цјелокупну ситуацију, те је додао да се уопште не слаже са поменутом одлуком градских власти, јер је сматра чистим политиканством.

– Прије мјесец дана звали су ме организатори Филмског фестивала глумца из Винковаца да поводом затварања фестивала и додјеле награда 15. 11. одржим концерт у позоришту „Јозе Ивакића“. Ја сам, наравно, пристао, јер Винковци су мој град у коме сам одрастао и који у мом животу имају увијек посебно место и значај. Иако је мој концерт, чим је најављен, био одмах и распродат, због, како су ми организатори рекли, великог интереса посебно младе публике у Винковцима, јуче ми је јављено да је концерт отказан. Градске власти су објасниле да се концерт отказује због осјетљивости тематских манифестација те недјеље у којем се концерт требао одржати. Наравно да се не слажем с таквом одлуком, јер је сматрам чистим политикантством. Моје пјесме пропагирају љубав, хуманизам и благост и не могу никога и ништа вријеђати – написао је глумац.

Додао је да су га организатори опет звали, како би помјерили датум одржавања концерта на шта је Шербеџија пристао и то само због грађана Винковаца.

Поводом овог догађаја, огласио се и градоначелник Винковаца Иван Босанчић који је, такође, прокоментарисао спорну ситуацију.

Он је написао да је Шербеџијин концерт планиран у недјељи када се присјећају „највеће трагедије хрватског народа у новијој историји“, када одају почаст жртвама Вуковара и њиховог краја, те да наведени датум концерта није примјерен.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар