Владика Герасим: Надамо се државној помоћи у обнови вјерских објеката

Његово преосвештенство владика горњокарловачки Герасим изразио је захвалност за данашњу посјету предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић хрватском граду Петриња, који је недавно страдао у разорном земљотресу, те истакао да много значи подршка свих, у било ком виду, посебно Српске и Србије.

Владика Герасим је напоменуо да су у недавном земљотресу пострадале скоро све цркве, те се због великих оштећења не могу вршити богослужења.

– Надамо се да ће у програму обнове града Петриња бити обухваћени и вјерски објекти, од државе и надлежних институција, а добродошла је и сваке друга помоћ са стране – рекао је новинарима епископ Герасим.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Петрињу и истакла да подручја у Хрватској најтеже погођена земљотресом и у наредом периоду могу рачунати на помоћ институција Републике Српске.

Разоран земљотрес погодио је 29. децембра Хрватску, а највише су страдали Петриња, Глина и Сисак. У земљотресу јачине 6,3 степена Рихтерове скале погинуло је седморо људи, међу којима и тринаестогодишња дјевојчица, много људи је повријеђено, а материјална штета је огромна.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар