Вучић: Десетине милиона евра за изградњу меморијалног центра Доња Градина

У Београду је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са предсједником Србије Александром Вучићем.

Вучић је честитао Додику и Цвијановићевој изборну побједу, пожељевши им много успјеха у даљем раду.

– Данас смо разговарали о нашим обавезама и свему што нас чека у наредном период – рекао је он, додавши да је разговарано и о политичкој ситацији.

Вучић је рекао да је упознао Додика и Цвијановићевe о ситуацији на Косову и Метохији.

Он је навео да ће ове недјеље бити формиран тим Србије и Српске који ће се бавити пројектом изградње меморијалног комплекса Доња Градина-Јасеновац, у који ће бити уложено десетине милиона евра.

Вучић је рекао да је разговарано и о инфраструктурним пројектима, те о наставку помоћи Србије општинама у Републици Српској и општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом.

– Ријеч је о Дрвару, Костајници, Козарској Дубици, Невесињу. Председник Додик је предложио још једну општину, у Српцу договорили смо да радимо Дом здравља – рекао је он.

Вучић је потврдио да је на састанку истакнуто опредјељење да Српска и Србија наставе са свим заједничким пројектима и да се ради како је и планирано, наводећи, између осталих, изградњу ауто-пута Рача-Бијељина.

Вучић је захвалио народу у Српској што је, како је рекао, увијек уз своју Србију.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар